2 partijenstelsel

  • Tal1970

    Nederland is toe aan een 2 partijen stelsel… weg met al die verschillende of elkaar beconcurrerende zuilen… duidelijkheid voor de kiezer? Je kiest als kiezer dan daadwerkelijk voor een vooraf opgesteld beleid. Zonder dat er daarna weer concessies gedaan moeten worden aan de punten van de partij waarop je gestemd hebt. Nu laten partijen belangrijke punten VALLEN vóór de coalitie, terwijl die punten waarschijnlijk de reden waren waarom iemand juist op die partij stemde en niet op de andere.

    Een goedvoorbeeld hiervan is dat de CDA zegt door te willen gaan met het beleid van de laatste jaren? ze worden de grootste partij en gaan dan een hele andere koers varen (even platgezegd: de koers van verspilling en pro EU (dus anti NL) en ikke ikke ikke en de wereld kan stikken), veel CDA stemmers zouden dan VVD of de PVV hebben gestemd als ze dit hadden geweten.

    Met een 2 partijen stelsel is dat dus niet het geval… je stemt dan voor het beleid voor de komende 4 jaar. En door de volgende keer weer te stemmen steun je ze omdat je vind dat ze het goed doen of straf je ze af omdat ze hen beloftes niet hebben gehouden. Maar op deze manier zou het vooral ook veel daadkrachtiger worden. Grootste partij regeert geen tegenstrijdige belangen in hetzelfde kabinet. En als je niet de grootste bent geworden dan niet zeuren maar oppositie voeren!

    Geen egotripperij meer boven lands- en staatsbelangen. En al die linkse partijen vallen dan ook stuk voor stuk door de mand… de PvdA(socialen) houdt het zolang vol omdat ze steeds de STEUN hebben van het CDA of van de VVD. De PvdA doet de beloftes de andere voeren vervolgens een realistischer beleid. PvdA gaat strijken met de eer behalve als dhr. Wim K. de boel aanstuurt, dan is het hopeloos.

    Maar de PvdA is en wordt ook nog steeds genadeloos afgerekend voor de vele fouten van paars? Maar helaas is er nog steeds geen echt officieel onderzoek over de echte schuldvraag van dhr. Wim K. voor de dood van 7000 mannen in Srebrenica geweest en over de echte schuldvraag van dhr. Klaas de V. voor de moord op dhr. Pim F. geweest. Er zijn steeds te veel belangen (coalities, samenwerking, etc) om als elke andere partij deze echte stukken te behandelen? In een twee partijen stelsel zal de ene de andere ook genadeloos aanpakken/ afrekenen, omdat ze elkaar dan niet echt nodig hebben om te regeren. Geen bekonkel meer maar echt regeren!

    Voorbeeld hiervan is dat de PvdA het in 2003 al op een akkoordje had gegooid met de toenmalige VVD? (die had toen geen ruggengraat) als jullie niet aandringen op een onderzoek naar de ESF gelden, dan dringen wij niet aan op een onderzoek naar het falende justitie beleid? Dus om hun eigen hachje te redden, laten ze de landsbelangen ondergeschikt zijn aan (mogelijke) corruptie.

    De mogelijkheden zijn in mijn ogen:

    1. PvdA, SP, GL, CU, D'66 en PvdD + alles wat nog meer het socialisme/ communisme aanhangt. Wat vooral op korte termijnen denkt en handelt en graag alles controleert en beheerst.

    2. CDA, SGP, VVD, D'66, PVV, SDLPN + alles wat nog normen en waarde heeft en die de vrijheid van het persoon, gerechtigheid, realistische milieuzorg en liberalisme voorstaan.

    Shalom,

    Tal

  • Peerke

    Helemaal voor: de SP als linkse en Groen Links als rechtse partij.

  • Tal1970

    Beste Peerke,

    Kom nu eens met iets nuttigs… :D

    SP is de meest rechtse partij van deze twee partijen… :D alleen durven ze dat niet te uiten… af en toe komt er wat uit… maar ja verder is het een leuk OPPOSITIE partijtje… en dat moet het ook blijven…

    En Groenlinks die verlangend uit kijkt naar de terugkeer van de USSR of welke andere dictatuur dan ook (vandaar de steun aan de Islam) hoort toch echt wel links hoor… zo naïef en dom en gelovend in een Utopie.

    Nederland gaat compleet in de uitverkoop… eerst aan Europa en daarna met heel Europa aan de Islam… en alleen Links Nederland wil dat niet inzien…

    De Euro, de EU grondwet, het Schenge verdrag, uitsluiting van partijen met kritisch geluid, openstelling voor Oostblok landen, het verhogen van de uitkeringen en salaris van de ambtenaren (hou het grote deel van het stemvee mak), de overdreven belastingen, de geldverkwisting aan uitgeprocedeerde asielzoekers, het binnen halen van Turkije in de EU (terwijl het steeds meer richting Islam gaat (weg van de scheiding kerk (moskee)/ staat)), Geld geven aan dubieuze projecten zoals de Wester Moskee van de dubieuze organisatie Moslim Broederschap, geld geven aan de Hamas, etc etc etc……

    Wat ze nu doen is alles terugdraaien wat we net bereikt hebben met de VVD samen, de PvdA zit er weer en het gaat meteen weer bergafwaarts… de economie heeft de PvdA mee zul je zo meteen horen dat dat komt door hen…

    Afijn graag 2 partijen één realistisch (VVD, SGP, VVD, D'66, PVV, SDLPN, uh … en de rechtervleugel van de CDA) en één naïef (de rest dan maar).

    Dan hebben we een duidelijk beleid… en naïef Nederland wordt dan heel snel wakker! Als ze inzien dat juist links voor de instabiliteit van Nederland zorgt, dat Links de ouderen laat verrekken, dat links de criminelen maar rechten, rechten en rechten blijft geven en het slachtoffers rechts laat liggen… dat de hoge prijzen en dure verzekeringen door de geldverspilling van Links komt…

    En links mag dan uitleggen waarom er op vrijdag geen TV en radio meer is, waarom er dan geen treinen en bussen meer rijden… waarom half Nederland die dag (doorbetaald) vrij heeft. Waarom vrouwen achterin de bus moeten staan, waarom vrouwen in sommige straten niet meer (zonder man) mogen lopen, waarom onze geschiedenis wordt gesloopt (De Domtoren, Martinitoren, kerken, oorlogsmonumenten, etc), waarom vrouwen hen stemrecht hebben verloren, waarom vrouwen niet meer mogen studeren en werken… etc. etc.

    PvdA en GL zijn de ergste partijen die je kan voorstellen. GL is gewoon weg gevaarlijk met haar ideeën en standpunten en de PvdA is gewoon zakkenvullen op top niveau! Één voor één vallen de socialistische leiders door de mand.. .na dhr. J. den Uyl (die draait zich wezenloos in zijn graf… als die eens wist hoe de PvdA zijn ideeën verkwanselt)

    Zie:

    http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/148011/index.html

    Verder Peerke rust zacht en kom niet bij ons uithuilen als we gelijk bleken te hebben, net zoals degene die kritiek hadden op Chamberlain en toen voor gek werden verklaard. Leer van de geschiedenis roept Links… maar owee als de geschiedenis lessen zich tegen hen ideologie keren… Islam = Nazisme… als je dat niet wil inzien… dan houdt het op… en dan zullen we de geschiedenis van de jaren 1939-1945 zich herhalen… maar of Amerika (na al die schofferingen) ons dan WEER wil helpen… dat mogen we maar hopen dan.

    Tot die tijd blijf ik hopen! :D