Ook Nederland stelt geld beschikbaar

  • Lotje

    Nederlandse bijdrageOok Nederland stelt geld beschikbaar voor de wederopbouw van het gebied. “Dit jaar dragen we 12 miljoen euro bij voor Gaza en in totaal ruim 50 miljoen euro voor de Palestijnse Gebieden”, schrijft minister Timmermans van Buitenlandse Zaken op zijn Facebookpagina.

    4,3 miljard voor wederopbouw Gaza

    http://nos.nl/artikel/709118-43-miljard-voor-wederopbouw-gaza.html

     Frans Timmermans6 uur ·Heb tijdens de Gaza conferentie aangegeven dat Nederland zal helpen met de wederopbouw van de Gazastrook. Dit jaar dragen we 12 miljoen euro bij voor Gaza en in totaal ruim 50 miljoen euro voor de Palestijnse Gebieden. Daarbij richten we ons op het lenigen van humanitaire noden, voedselzekerheid, water, rechtstaatontwikkeling, veiligheid en mensenrechten.Het is van groot belang dat de mensen in Gaza aan de slag kunnen met het herstel van de duizenden beschadigde en verwoeste huizen. Daarom maken we extra middelen vrij voor de invoer van bouwmaterialen via de Material Monitoring Unit van de VN en voor het opruimen van achtergebleven explosieven, ook via de VN. Een bijdrage van 1 miljoen dollar maakt het mogelijk dat de VN bouwmaterialen controleert die in de Gazastrook worden geïmporteerd. Dit initiatief moet de Israëlische veiligheidszorgen wegnemen en ervoor zorgen dat in de Gazastrook ziekenhuizen en scholen herbouwd kunnen worden en geen nieuwe tunnels.Samen met de VS, de EU en partners in de regio dringen we aan op een politieke oplossing voor Gaza, zodat het geweld van afgelopen zomer zich niet herhaalt. Hereniging van Gaza en de Westelijke Jordaanoever is onderdeel van een politieke oplossing. Met de inzet op een duurzaam staakt-het-vuren en projecten te ontwikkelen die de Gazaanse economie versterken, wil Nederland een politieke oplossing dichterbij brengen.

    De door Nederland gefinancierde scanner bij Kerem Shalom zal een belangrijke rol gaan spelen bij de invoercontrole van bouwmaterialen. Het apparaat zorgt er nu al voor dat humanitaire hulpmiddelen veilig kunnen worden ingevoerd. De bouwmaterialen voor wederopbouw gaan voortaan ook door de scanner. De scanner is sinds eind vorig jaar in gebruik voor controle van de handel tussen Gaza en Europa. Door het recente besluit van Israël om ook de export vanuit Gaza naar de Westoever te hervatten, kan de scanner ook daarvoor worden ingezet. Het gaat dan nu vooral om landbouw- en visserijproducten. Dit is een belangrijke stap naar het openen van de grenzen van Gaza voor al het handelsverkeer.

    achter de wolken schijnt altijd de zon

  • Lotje

    Zie de reacties op Frans Timmermans zijn facebook

    achter de wolken schijnt altijd de zon

  • Lotje

    ik vind ook dweilen met de kraan open .  hun hebben daar alles kapot gemaakt en andere landen kunnen betalen om het op te knappen .

    achter de wolken schijnt altijd de zon